
Козел, або Як закохатися в начальника - Alina Pero
Переодягнувшись у зручний одяг — футболку й спортивні штани, я вирушила на кухню. Настав час показати себе з кращого боку! Вечеря — це святе, а якщо вже я тепер живу тут, то хоч раз варто приготувати щось нормальне.
Відкривши холодильник, я ледь не ахнула.
— Ого…
Він був забитий їжею настільки, що я навіть не могла уявити, як Вербицький встигав це все їсти.
Тут було буквально все: від простих овочів до дорогих морепродуктів. Салати, червона риба, кілька видів сиру, різноманітні соуси, які я навіть не знала, як використовувати, а також ціла колекція різного м’яса.
— Ох і запас…
Я задумливо витягла телефон і відкрила Google. Вбила в пошук:
«Що можна приготувати, якщо у вас є: лосось, вершки, пармезан, рукола…»
Перегорнула кілька рецептів.
«Паста з лососем у вершковому соусі»? Звучить непогано.
Ще й салат зроблю, щоб було красивіше.
Я зібрала необхідні інгредієнти й взялася до роботи.
Вербицький тим часом кудись поїхав у справах, тож у мене була повна свобода дій.
Все починалося добре.
Я поставила воду для пасти, розігріла сковороду, почала нарізати лосось. Виглядало так, ніби я знаю, що роблю.
А потім я вирішила скористатися кухонним комбайном.
— Так, що в нас тут? — пробурмотіла я, розглядаючи блискучий агрегат.
Він виглядав дуже професійно. Навіть занадто.
«Чому б не зробити соус у ньому?»
Я вкинула всередину вершки, трохи зелені, спеції, і вирішила змішати все на високій швидкості, щоб отримати ідеально ніжну текстуру.
Натиснула кнопку.
Комбайн ревонув так, ніби це була не кухня, а гоночний трек.
І тут я зрозуміла свою помилку.
Я НЕ НАКРИЛА КРИШКУ.
Секундна затримка в мозку, повільне усвідомлення, і — БАБАХ!
Вершковий соус, змішаний із зеленню та спеціями, просто вибухнув із комбайна й полетів по всій кухні.
Стіни.
Підлога.
Меблі.
Холодильник.
І, звісно, Я.
Весь мій одяг став у зелених плямах. Лице — ніби я тільки що брала участь у війні з їжею.
Я застигла з розширеними очима, тримаючи в руках ложку.
— Блін…
І тут, звісно ж, у найкращий момент, повернувся Вербицький.
Він зайшов на кухню, різко зупинився й просто втупився на мене.
Очі стали круглими, а обличчя застигло в такому виразі, який, напевно, передавав мільйон емоцій одночасно.
— …Що. Це. Таке?
Я мовчала. Він мовчав.
Ми обоє дивилися на цю апокаліптичну картину.
Я, у соусі з голови до п’ят, із розпатланим волоссям.
Кухня, схожа на місце злочину.
Комбайн, який усе ще трохи вібрував, ніби злорадно сміявся з мене.
Я зробила глибокий вдих і дуже спокійним голосом сказала:
— Вибач, це була аварія.
Вербицький повільно провів рукою по обличчю, потім ще раз оглянув кухню, зітхнув і сказав:
— Дай мені хоча б одну причину не звільнити тебе прямо зараз.
Я поклала руки на стегна, гордо підняла голову (наскільки це було можливо, враховуючи, що я вся у їжі), й відповіла:
— Тому що я приготувала вечерю.
Вербицький перевів погляд на плиту, де досі стояла сковорідка з обсмаженим лососем, а поруч — каструля з пастою.
Він довго дивився.
Потім повільно кивнув.
— Якщо це їстівне, я забуду про цей безлад.
Я посміхнулася.
— Домовились. Але спершу… можеш дати мені рушник?
Він зітхнув, пішов у сторону ванної, а я, все ще вся в соусі, подивилася на кухню і пробурмотіла:
— Так, з кухонною технікою треба бути обережнішою…